onsdag 31 mars 2010

Påskpyssel





Lufolkan pysslar väldigt sällan, bortsett från byggpysslandet. Idag känns det därför storartat att en törnekrona blivit fixad inför påsken. Kronan gjordes av riset från gamla rosbuskar som kikade upp ur snön vid Lufolk. Till långfredagen skall den dekoreras med fem mörkröda rosor för att påminna om påskens budskap.

Välsignad påskhelg!

måndag 22 mars 2010

Mårbacka-drömmar

När solljuset återvänder till Norden vaknar sommardrömmarna till liv. Detta märks bland annat av att två sticklingar av favvo-pelargonen `Mårbacka´ nu står och växer till sig i köksfönstret. Bara glasverandan som fattas...

lördag 13 mars 2010

Brudbukett




Lufolkan fick som en av floristerna i Sunds florist-team i uppgift att göra en brudbukett till brudvisningen som ordnades under förra helgens fest-och bröllopsmässa. Inspirerad av formen på klänningens snitt valde jag att göra en lite annorlunda variant och resultatet blev denna solfjäder.

Stommen är gjord av paff som täcktes in med ett mönstrat tyg. Blommorna i "buketten" är knoppar av vit färglilja, färgad guldboll, bär av Johannesört samt Typha-och Plexigräs.

tisdag 2 mars 2010

Arbetsskeden



Det finns både roliga och mindre roliga skeden i ett byggprojekt. För en vecka sen tyckte jag att målandet kändes lite väl enformigt, men nu ser jag fram emot att få börja måla igen. Fönsterbågarna är färdigt målade och nu försöker jag tvätta den värsta smutsen från de gamla, dammiga glasrutorna vi ska använda. Inte det mest praktiska görat i ett iskallt fähus utan vatten. Om jag säger att jag först måste använda sopborsten så kanske ni kan ana er till hur smutsiga de är. Sen gäller det att få dem transporterade hela till inglasningen också.
Med andra ord ser jag nu väldigt ljust på målandet av fönsterkarmarna som blir följande etapp.