söndag 27 januari 2013

Farstukvist

 Vi drömmer om att så småningom få ta i bruk vår fin-ingång. I nuläget möter gästerna den ocensurerade verkligheten i vårt grovkök, dvs en halvt påbörjad grovköksinredning, soppåsar som tagit rast på väg ut till soptunnan, skor och hundselar, för att nämna något. Jag skulle gärna bespara dem den synen och fantiserar om ett mera välkomnande mottagande.
Morgonsolen tittar in i kvisten och maken pratar om att avnjuta morgonkaffet i lilla rummet när det väl blir klart.
 På ena sidan har maken byggt en platsbyggd bänk för vedförvaring. Här får vi nu plats för en veckas vedranson, eftersom bänken är djup och går ner under golvnivån.


Golvet kommer från sovkammaren i gamla huset och kommer troligtvis att lämnas i originalskick, med enbart lite små reparationer.

 In med tak och lister, på med färg och så flyttar vi in!

fredag 18 januari 2013

På gång i köket

  Nu har det varit mer än lovligt med stillestånd här på bloggen ett bra tag. När man för det mesta är borta under de ljusa timmarna vill det inte riktigt bli av med någon fotografering överhuvudtaget. Nu går vi dock varje dag mot ljusare tider så vi ska hoppas att jag rycker upp mig här de kommande månaderna.
På byggfronten är vi i slutskedet av projekt köksinredning. Jag har äntligen fått mina köksluckor, bara hyllorna invändigt samt knoppar och handtag som saknas. Som jag säkert nämnt tidigare så gav jag med mig och lät maken fixa även luckorna, därav den långa leveranstiden.

 Beslagen kommer från Lundagård.
Med andra ord får jag snart flytta in i mina köksskåp. Ska bli skönt att få alla pytsor och köksattiraljer på rätt plats. Det borde jag väl fira med något gott, kanske?

fredag 4 januari 2013

Gott Nytt År och Lillebrors-fotografering

Hoppas ni alla har fått njuta av en fin julhögtid. Själv har jag firat jul på traditionellt vis med allt vad det innebär. Nu har vi också fått påbörja ett nytt år och ser fram emot ett spännande och bra år 2013.

Under julen fick jag i uppdrag att för sista gången föreviga lillebror i sin camouflage-mundering. Det blev ingen precisionsfotografering eftersom termometern stod på -26 grader, men vi fick honom att fastna på en del bilder i alla fall.



Nu har du uppnått en till milstolpe i livet. Bra kämpat brorsan, du nådde målet du satte upp för din mili-tid. Välkommen hem, Underlöjtnant Östman!